Лудогорец" направи трети обрат в рамките на три седмици и започна с победа участието си в Купата на България. Шампионите се наложиха с 3:1 като гости на един от най-слабо представящите се отбори във Втора лига - "Несебър".

Успехът срещу "Несебър" беляза трети пореден обрат за "Лудогорец" в българския футбол. През уикенда тимът от Разград победи "Ботев" с 3:2, след като губеше с 0:2 до почивката. Кръг по-рано шампионите изоставаха с 0:1 срещу "Верея" до 78-ата минута, но спечелиха с 2:1.

Миналата седмица имаше още един обрат с участието на "Лудогорец". Тимът на Пауло Аутуори изпусна два гола аванс срещу "Байер" (Леверкузен) и загуби с 2:3 в първия си мач от груповата фаза на Лига Европа.

Бразилският треньор очаквано направи доста промени в стартовия състав. Като титуляри започнаха Хорхе Броун, Антон Недялков, Цветомир Панов, Рафаел Форстър, Георги Терзиев, Лукас Саша, Густаво Кампаняро, Мей Махлангу, Димо Бакалов, Джоди Лукоки и Жоао Пауло.

Треньорът на "Несебър" също заложи на много играчи, които по-рядко стартират в мачовете от Втора лига.

"Лудогорец" доминираше от първия съдийски сигнал, но пропусна няколко чист ситуации за гол. Със силни намеси се отличи вратарят на "Несебър" Петко Пацов, който спаси удари на Бакалов, Пауло и Саша.

"Несебър" изненадващо поведе в 26-ата минута. Галин Димитров центрира от корнер, а Нуретин Пюскюлю отбеля за глава след много неубедителна реакция на вратаря Хорхе Броун.

Само минута по-късно Джоди Лукоки прати топката във вратата на "Несебър", но попадението беше отменено заради спорна засада. "Лудогорец" все пак изравни в 36-ата минута, когато след разбъркване в наказателното поле Пауло пое топката, финтира Пацов и насочи топката в опразнената врата.

След няколко пропуска в началото на второто полувреме шампионите поведоха в 64-ата минута. След центриране от корнер към първа греда Форстър продължи топката с пета към Кампаняро. Той не успя да я овладее, но тя попадна в Терзиев, който с гръб към вратата успя да прехвърли Пацов от границата на вратарското поле.

Три минути преди края гостите решиха мача с трето попадение. Влезлия като резерва Доминик Янков получи пас от Натанаел, проби в наказателното поле на "Несебър" и сервира топката на Лукоки, който отблизо я насочи във вратата.

Дневник