Ювентус" постигна шеста поредна победа от началото на сезона в Серия А, справяйки се безпроблемно с "Болоня". "Бианконерите" спечелиха с 2:0, като решиха всичко на "Алианц арена" още до 16-ата минута.

Точни за тима на Масимилиано Алегри бяха Пауло Дибала и Блез Матюиди, които се разписаха в рамките на пет минути.

Треньорът на "Ювентус" даде почивка на някои основни играчи преди предстоящия сблъсък с "Наполи" през уикенда. На пейкат абяха Алекс Сандро, Джорджо Киелини, Марио Манджукич и Войчех Шчезни, но атаката водеха Кристиано Роналдо и Дибала.

Още в началото "Ювентус" подходи много агресивно и се възползва от липсата на организация в защитата на гостите. В 11-ата минута дълго подаване от центъра на защитата намери непокрития Дибала, той подаде към Матюиди, но ударът на французина беше блокиран. Все пак топката се върна към аржентинеца и той с атрактивен удар от въздуха успя да открие резултата.

Пет минути по-късно Матюиди отново беше замесен в попадението. Този път французинът получи подаване от Роналдо и с удар от много малък ъгъл успя да преодолее стража на "Болоня" Скорупски.

След ранните голове "Ювентус" свали темпото и вече пестеше сили за предстоящите мачове. След почивката футболистите на Алегри пропуснаха няколко добри шанса, като повечето от тях се откриха пред Роналдо.

След като спечели и в Шампионската лига преди седмица, "Ювентус" изравнява постижение от 1930 година, когато започва със седем победи в първите си седем срещи.

Успех на своя "Сан Паоло" постигна и "Наполи", който надви с 3:0 новака в Серия А "Парма". Точни за неаполитанците бяха Лоренцо Инсине в третата минута и Аркадиуш Милик в 47-ата и 85-ата.

Победата е пета в шест срещи за състава на Карло Анчелоти, който е на втора позиция с 15 точки. В събота от 19 часа "Наполи" гостува на "Ювентус".

Дневник