Със зрелищен гол на Еден Азар в 86-ата минута "Челси" обърна "Ливърпул" на "Анфийлд" и се класира за четвъртия кръг на Купата на лигата. Сините спечелиха с 2:1 и спряха победния ход на "мърсисайдци", които допуснаха първо поражение след седем победи в първите си седем мача за сезона.

"Ливърпул" поведе в 59-ата минута с гол на Даниел Стъридж. Емерсон даде тон за късния обрат на "Челси" в 79-ата минута, а четири минути преди края на редовното време влезлият като резерва Азар отбеляза едно от най-красивите попадения през сезона.

Въпреки че двамата треньори направиха по осем промени в стартовите състави, "Ливърпул" и "Челси" изиграха качествен и динамичен мач с интересни ситуации пред двете врати.

Юрген Клоп започна мача със Симон Миньоле, Натаниел Клайн, Деян Ловрен, Жоел Матип, Алберо Морено, Фабиньо, Джеймс Милнър, Наби Кейта, Джердан Шакири, Садио Мане и Даниел Стъридж.

Маурицио Сари заложи на Уили Кабайеро, Сесар Аспиликуета, Гари Кейхил, Андреас Кристиенсен, Емерсон, Матео Ковачич, Рос Баркли, Виктор Моузес, Уилиан и Алваро Мората в титулярния състав на "Челси".

След равностойно начало на мача сините заиграха по-добре и създадоха първите добри ситуации за гол. В 17-ата минута Мората се озова очи в очи с Миньоле, но не успя да го прехвърли. Две минути по-късно испанецът отново се озова на голова позиция, но ударът му в близкия ъгъл беше спасен от белгийския вратар.

В 37-ата минута дойде първата сериозна намеса на Кабайеро. Кейта проби в половината на "Челси" и стреля от границата на наказателното поле към далечния ъгъл, но вратарят на "Челси" спаси. Три минути по-късно аржентинецът отрази и удар с глава отблизо на Мане.

В края на полувремето дойде и поредният пропуск на Мората, който този път не уцели вратата с глава в близост до вратарското поле.

Втората част започна с изключителен пропуск на Стъридж. Кристиансен направи кошмарно връщане назад към Кабайеро. Стърдиж пресече подаването, излъга вратаря на "Челси" и се озова на празна врата, но стреля в аут.

В 59-ата минута английският нападател се реваншира за пропуска си. Кейта беше изведен от Мане в наказателното поле и стреля. Кабайеро спаси, но топката попадна в Стъридж, който отблизо я изпрати в опразнената врата със странична ножица.

След гола "Ливърпул" опита да убие темпото на мача с по-голям контрол върху топката и дълго време успяваше. Защитата на домакините обаче се пропука при статично положение. Баркли стреля с глава след центриране от свободен удар, Миньоле спаси, но Емерсон стигна пръв до топката и я довкара във вратата.

Мачът се насочваше към дузпи, но появилият сe в началото на втората част Азар открадна победата за "Челси" в 86-ата минута. Белгиецът преодоля няколко играчи на "Ливърпул" около наказателното поле, след което размени двойно подаване с Аспиликуета на десния фланг. Последва нов пробив на Азар, който се справи с технично с двамата противникови футболисти и с мощен удар с десния крак по диагонала прати точката в далечния ъгъл.

Другите три лондонски отбора, които играха тази вечер, също се класираха за четвъртия кръг. "Арсенал" победи "Брентфорд" у дома с 2:1, "Тотнъм" отстрани драматично "Уотфорд" след изпълнения на дузпи, а "Уест хем" разби "Макълсфийлд" с 8:0.

Дневник