Базираната в Лондон компания "Катар спортс инвестмънт", която е собственик на френския шампион ПСЖ, е увеличила капитала на дружеството с 316 милиона евро, съобщават френските медии. Новината идва само няколко дни след като УЕФА обяви, че подновява разследването срещу клуба от Париж за нарушаване на финансовия феърплей.

ПСЖ е собственост на катарската кралска фамилия посредством "Катар спортс инвестмънт" от 2011 г. Тогава футболният клуб беше купен за 50 милиона евро.

През миналата година ПСЖ купи Неймар в рекордна сделка за 222 милиона евро от "Барселона". След това си осигури и Килиан Мбапе за 145 милиона евро, които бяха платени на "Монако" през това лято. Двата рекордни трансфера доведоха до дефицит на клуба от 18.4 милиона евро.

За 2017 г. ПСЖ обяви, че има загуби от 6.8 милиона евро, независимо че само година по-рано беше на печалба 8.2 милиона.

Клубът получи 122 милиона евро от телевизионни права за Лига 1 и Шампионската лига през миналата година, което беше по-малко от предвиденото. Освен това продажбите на билети донесоха 52.3 милиона евро, или едва 11.4% от приходите.

След като не може да покрие критериите за финансов феърплей, клубът получи помощ от главния си акционер с увеличаването на капитала. Според френските медии това ще покрие загубите на дружеството.

Дневник