Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е убеден, че въпреки напредването на възрастта става по-добър. Британският пилот, който е на 34 години, каза че е "по-здрав, по-щастлив и по-силен отвсякога".

Състезателят на "Мерцедес" спечели последните два старта на "Монца" и в Сингапур, с което отвори преднина от 40 точки пред Себастиан Фетел. В неделя предстои състезанието за Гран при на Русия, а Хамилтън очаква голяма битка.

"Имам преднина, но това не значи, че съм шампион. Виждали сме най-различни неща във Формула 1. Все още има много състезания до края и много точки, които ще се печелят в тях. Но съм уверен, защото се намирам в най-добрата си форма през цялата си кариера", каза Хамилтън.

 След влизането на Русия в календара на Формула 1 неизменно пилот на "Мерцедес" печели победата в Сочи. Хамилтън триумфира през 2014 и 2015 г., а след това победите бяха за Нико Розберг и Валтери Ботас.

"През миналата година имах проблеми в Сочи, защото гумите ми създаваха проблеми, а и тогава беше началото на сезона. Сега мисля, че позицията ни е много по-добра и ще мога да се боря за победа", добави британският пилот.

Дневник