Адвокати, които представляват Кристиано Роналдо обявиха, че завеждат дело срещу германското издание "Шпигел". Причината е публикуван материал, в който американка обвинява футболистът, че я е изнасилил през 2009 г.

"Материалът е едно неприемливо съобщаване на подозрения в областта на неприкосновеността на личния живот. Аз ще защитя клиента си", каза адвокатът на португалеца Кристиан Шерц.

Изявлението беше изпратено до Ройтерс от агенцията Gestifute, чийто клиент е Роналдо. Тя беше потърсена за позиция за материала в "Шпигел". Gestifute обаче не отговори на конкретни въпроси относно съдържанието на материала.

В него се съпобщава, че Роналдо е изнасилил американка през юни 2009 г. в хотелска стая в Лас Вегас. Това твърди Лесли Марк Стовал, който е адвокат на предполагаемата жертва Кетрин Майорга. Смята се, че по-късно футболистът и американката са сключили извънсъдебно споразумение.

Жертвата твърди, че се е ангажирала да не говори за обвинението, а Роналдо й е платил 375 хиляди долара.

Адвокатът на Роналдо добави, че ще потърси обезщетение от "Шпигел" за "морални щети в размер, съответстващ на тежестта на нарушението, което вероятно е едно от най-сериозните нарушения на личните права през последните години".

Заместник-главният редактор на изданието списанието Алфред Вайнцирл отговори, че многократно въпроси са били изпращани до екипа на футболиста. "Изпратихме писмени въпроси, на които нямаше отговори".

Дневник