"Рома" победи "Лацио" с 3:1 в дербито на Рим, което даде старт на седмия кръг в Серия А. "Вълците" записаха втори пореден и общо трети успех в италианското първенство. Те събраха 11 точки и се изкачиха на петото място преди останалите срещи от кръга.

"Лацио" заема четвъртата позиция с 12 точки, след като допусна трето поражение в шампионата и прекъсна серията си от четири порени победи. "Орлите" изостават с една точка от "Сасуоло", с три от "Наполи" и с шест от шампиона "Ювентус", който е без загубена точка от началото на сезона.

Днес от 19.30 часа първите два отбора в класирането се изправят един срещу друг в Торино.

Лоренцо Пелегрини даде аванс на "Рома" срещу "Лацио" в последната минута на първото полувреме.

Един Джеко се пребори за висока топка пред наказателното поле. След това се стигна до разбъркване, а вратарят на "Лацио" Томас Стракоша се озова на земята. Пелегрини стигна пръв до топката и с гръб към вратата я насочи в мрежата с пета.

"Лацио" изравни в 67-ата минута след кошмарна грешка на Федерико Фасио. Централният защитник опита да върне топката към вратаря, но Имобиле пресече подаването и с удар по диагонала преодоля Робин Олсен за 1:1.

Само четири минути по-късно обаче "Рома" отново излезе напред в резултата след отлично изпълнения на пряк свободен удар от Александър Коларов.

В 86-ата минута "вълците" сложиха точка на спора с попадение на Фасио, който се разписа с глава след центриране от свободен удар на Пелегрини.

Дневник