С куриозен автогол на вратаря Витаутас Черниаускас "Левски" победи ЦСКА с 1:0 и излезе сам на върха в Първа лига. Сините записаха осма победа в шампионата и събраха 25 точки след десет кръга.

Тимът, воден от Славиша Стоянович, се откъсна с три точки пред ЦСКА и с пет пред шампиона "Лудогорец", който тази вечер от 20.00 часа посреща "Черно море" в Разград.

ЦСКА допусна втора загуба за сезона. Първото поражение за тима на Нестор Ел Маестро дойде в пет кръг срещу "Лудогорец" (0:1) в Разград.

ЦСКА погледна към вратата на "Левски" още в 40-ата секунда. Мауридес отправи силен шут от дистанция, но Мартин Полачек спаси. Обещаващото начало беше последвано от предпазлива игра на двата отбора, които до края на мача създадоха много малко чисти ситуации за гол.

ЦСКА владееше по-продължително топката, но разиграваше безцелно пред наказателното поле на "Левски". Червените пробваха няколко удара от дистанция, които обаче по никакъв начин не застрашиха Полачек.

Футболистите на "Левски" се бяха организирали добре в отбрана, като разчитаха предимно на контраатаки. И те обаче не успяваха да застрашат реално вратата на съперника.

Първата добра възможност за гол се откри пред Николай Бодуров в 26-ата минута. Централният защитник на ЦСКА се освободи на далечната греда след центриране от корнер и стреля с глава, но прати топката на около два метра встрани от вратата.

В 30-ата минута "Левски" поведе при един от редките си удари към вратата на ЦСКА. Обертан шутира от дистанция, топката се отби в страничния стълб, след което се удари в гърба на Черниаускас и се озова в мрежата.

След гола играчите на ЦСКА продължиха да изпитват огромни трудности в опитите си да преодолеят защитата на "Левски". Единствените възможности, до които стигаха червените, бяха статичните положения, но и те не носеха заплаха за Полачек.

Пет минути преди края на първото полувреме "Левски" можеше да удвои аванса си. Милош Цветкович центрира от корнер, а Станислав Костов стреля с глава, но Черниаускас изби в ъглов удар.

Секунди след началото на втората част вратарят на ЦСКА отново трябваше да се намесва след шут на Паулиньо. В следващите минути се стигна до две ситуации, при които двата отбора претендираха за дузпа. В първия случай топката срещна ръката на Иван Горанов след удар на Тиаго Родригес, а при втората Жерсон Кабрал беше избутан в наказателното поле от Кристиан Малинов. Съдията Ивайло Стоянов обаче не видя основания за дузпи и при двете положения.

Безидейната игра в атака на ЦСКА продължи до края на мача, а на Полачек така и не му се наложи да прави сериозно спасяване през второто полувреме. Единствената опасност пред вратата на "Левски" след почивката дойде в 82-ата минута, когато Кирил Десподов стреля по диагонала, но топката премина покрай страничния стълб.

Дневник