"Арсенал" продължи възхода си във Висшата лига с пета поредна победа в седмия кръг на шампионата. "Артилеристите" надиграха на своя "Емиратс" "Уотфорд" с 2:0, а попаденията паднаха в последните десет минути.

В 81-ата минута "Арсенал" откри след автогол на Крейг Каткарт, а само две минути по-късно Месут Йозил гарантира победата на домакините.

Унай Емери заложи на всичко най-добро, с което разполага, но му се наложи да прави промени в течение на срещата. В края на първата част Петър Чех получи контузия и беше заменен от Бернд Лено.

Играта на "Арсенал" не беше на много високо ниво и до 75-ата минута "артилеристите" имаха едва един точен удар към вратата на "стършелите". Срещу тях "Уотфорд" действаше дефанзивно и разчиташе на контраатаки, като няколко пъти изпусна добри възможности.

Все пак при навлизането в последните десет минути "Арсенал" поведе. Резервата Алекс Иуоби проби отдясно и центрира, а в опита си да изчисти централният защитник Каткарт засече топката в собствената си мрежа.

По-малко от 120 секунди след попадението "Арсенал" удвои своя аванс, като точен беше Месут Йозил. Германският плеймейкър получи хубаво подаване от Александър Лаказет и от около 10 метра прати топката в мрежата.

С трите точки "Арсенал" събра 15 и изпревари "Уотфорд" в класирането като вече е пети. "Артилеристите" се стабилизираха, след като стартираха сезона с две загуби.

Шампионът "Манчестър сити" също постигна победа в седмия кръг, надигравайки "Брайтън" с 2:0. "Гражданите" излязоха начело в класирането след четвъртия си пореден успех. Преди двубоя на "Ливърпул" "Сити" остава начело с 19 точки, срещу 18 за червените.

Тимът на Хосеп Гуардиола откри в 29-ата минута след точно изпълнение на Рахийм Стърлинг. Нападателят се разписа след подаване на Лерой Сане и от две метра засече топката с шпагат.


След почивката "Сити" имаше контрол над случващото се на терена и в 65-ата минута Серхио Агуеро удвои. Аржентинецът беше точен след много бърза комбинация и двойно подаване със Стърлинг.

Успех постигна и "Тотнъм", който победи като гост "Хъдърсфийлд", също с 2:0. "Шпорите" стигнаха до трите точки след два гола на Хари Кейн.

Дневник


Звездата на "шпорите" вкара в 25-ата минута с глава след центриране на Киърън Трипиър, а девет по-късно беше точен от дузпа. Наказателният удар беше отсъден заради нарушение срещу Дани Роуз.