Общо 11 души бяха задържани при полицейските проверки във връзка с футболното дерби между отборите на "ЦСКА - София" и "Левски", информира пресцентърът на МВР. Малко по-късно сириец откри стрелба с газов пистолет в центъра на столицата, предаде БНР. А към момента полицията изяснява дали в случая има замесени футболни фенове.

Инцидентът със стрелбата е станал малко след 20 ч. пред телефонната палата. Няма данни за пострадали хора. Мъжът е бил в лек автомобил заедно с още двама негови сънародници и две момичета. Пред полицаите той е обяснил, че е стрелял във въздуха заради хора, които са го дразнели, преминавайки покрай автомобила. Тримата сирийци са задържани.

От МВР уточняват още, че в района на Националния стадион "Васил Левски" са били изградени контролно-пропускателни пунктове. Трима от 11-те задържани футболни запалянковци са заловени с наркотици, двама носели забранени предмети и вещи - пиротехника, нож и маска, трима били без документи за самоличност и един, които се опитал да влезе въпреки наложена забрана.

На всички задържани ще бъдат наложени глоби и забрани по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. На стадиона не са допуснати да влязат и 19 зрители във видимо нетрезво състояние. По улиците на града е нямало нарушения на обществения ред, подчертават от МВР.

Дневник