Реал" и "Атлетико" завършиха 0:0 в мадридското дерби от седмия кръг на Ла Лига. Нулевото равенство на "Сантяго Бернабеу" остави "Барселона" на първа позиция, въпреки че шампионите записаха трети пореден мач без победа в първенството.

"Реал" се изравни по точки с каталунците, но за втори път в рамките на седмица пропусна да излезе еднолично начело в класирането. Тимът на Хулен Лопетеги събра 14 точки, като отстъпва само по голова разлика на големия си съперник.

"Атлетико" отстъпи третата позиция на "Севиля". Мадридският тим има 12 точки, а андалусийци са с точка повече, след като по-рано днес спечелиха гостуването си на "Ейбар" с 3:1.

Пред 80 хиляди зрители "Реал" и "Атлетико" изиграха равностоен мач, в който желанието беше на първо място да се избегне загуба. Домакините бяха по-активни в началото, но не без да застрашат реално вратата на Ян Облак.


Първата добра ситуация за гол се откри пред гостите в 18-ата минута. Антоан Гризман беше изведен зад защитата, напредна сам срещу Куртоа и стреля, но вратарят на "Реал" направи отлично спасяване.

Три минути по-късно и "Реал" създаде напрежение в наказателното поле на съперника, но Гарет Бейл стреля неточно след центриране от свободен удар на Тони Кроос. Последва опасен шут от дистанция на Саул, а осем минути преди края Куртоа отново трябваше да спасява "Реал" след шут на озовалия се очи в очи с него Диего Коща.

В края на полувремето Облак едва не си отбеляза куриозен автогол след опит да подаде топката по земя. Топката се удари в крака на Асенсио, но за късмет на гостите попадна право в ръцете на вратаря.

Лопетеги направи смяна на почивката, като неочаквано извади от игра Бейл и пусна Дани Себайос. "Реал" притисна повече "Атлетико" през второто полувреме, но така и не успя да намери път към вратата.

Най-добрата възможност в мача се откри пред Асенсио, но той стреля право в Облак, останал непокрит в наказателното поле.

 Дневник