удогорец" се изкачи на второто място в Първа лига след разгромна домакинска победа с 5:1 срещу "Черно море". Шампионите записаха четвърти пореден успех в първенството и събраха 23 точки, като се доближиха на две от лидера "Левски" и изпревариха ЦСКА с една точка.

Вандерсон откри резултата в Разград след 12 минути игра. Бразилецът пропусна технично топката за Марселиньо, който я задържа пред наказателното поле и изведе своя сънародник зад защитата. Вандерсон спокойно овладя и изпрати топката в далечния ъгъл.

В 15-ата минута Густаво Кампаняро можеше да вкара втори гол от сходна позиция, но стреля покрай вратата. Девет минути по-късно "Черно море" беше много близо до изравняване на резултата. Гредата обаче спаси "Лудогорец" след удар с глава на Радослав Василев.

Домакините се оттеглиха на почивката с гол аванс, а в началото на втората част решиха мача в своя полза. Клаудиу Кешеру направи 2:0 само 64 секунди след началото на полувремето. Антон Недялков напредна в половината на "Черно море" и намери Димо Бакалов на далечния фланг. Последва центриране към Кешеру, който овладя топката с гръб към вратата, отвори си позиция за удар и отбеляза в долния десен ъгъл на Георги Китанов.

Само минута по-късно поредица от абсурдни грешки в защитата на "Черно море" доведе до трети гол. Пламен Димов сбърка при изнасянето на топката, което позволи на Марселиньо да напредне в половината на гостите и да подаде към Вандерсон.

Бразилецът преодоля двама бранители и се измъкна вдясно, но след това отправи слаб удар право в Китанов. Вратарят на "Черно море" обаче изпусна топката, а след това Васил Панайотов не я изчисти, въпреки че можеше да го направи, и позволи на Бакалов да вкара лесен гол от границата на вратарското поле.

"Черно море" върна един гол чрез Аристоте Ндонгала в 55-ата минута. Конгоанецът беше изпуснат след центриране от корнер и отблизо прати топката в мрежата с глава.

Головете на "Лудогорец арена" след почивката продължиха да валят. В 62-ата минута Марселиньо вкара за 4:1 след страхотна асистенция на Бакалов. Девет минути по-късно Кешеру оформи крайния резултат с втория си гол в мача. Марселиньо подаде пред наказателното поле за Бакалов, който с едно докосване върна назад за Кешеру и румънецът отбеляза с чудесен изстрел с левия крак.

Дневник