Волейболистите на САЩ спечелиха бронзовите медали на световното първенство след успех над Сърбия с 3:1 (23:25, 25:17, 32:30, 25:19). Състезателите на Джон Спероу постигнаха обрат, след като изиграха много колеблив първи гейм.

След това мачът беше изпъстрен с грешки, но американците се възползваха от още по-разпиляната игра на сръбските си съперници. Все пак часове след поражението от Полша Щатите успяха да преодолеят проблемите.

В течение на двубоя играта на САЩ се стабилизира, а основните имена в сръбския тим не бяха на ниво, което се оказа решаващо. Звездата на Сърбия Александър Атанасиевич нямаше ден, а от там и атаката на тима не вървеше.

Американският отбор печели бронз за втори път, след като го стори през 1994 г. Щатите имат и световна титла от 1986 г. За трети път Сърбия не успява да спечели двубоя за трето място след 2002 и 2006 г.

САЩ имаше девет поредни победи, но в полуфиналите загуби от Полша и можеше да допусне още по-голям срив. В първия гейм в мача за бронзовите медали волейболистите на Джон Спероу не бяха на ниво, но постепенно преодоляха проблемите.

За САЩ много силно се представи Матю Андерсън, като диагоналът завърши с 29 точки. Аарън Ръсел добави 16, а Максуел Холт – 14. За Сърбия най-резултатен беше Дражен Люборич с 12, а Марко Ивович добави 11 точки. Атанасиевич остана с едва седем точки.

Дневник