Със силно разклатено самочувствие и постоянни спекулации около мнението на своя мениджър Жозе Моуриньо "Манчестър юнайтед" посреща "Валенсия" в един от възловите двубои във втория кръг от груповата фаза на Шампионската лига.

Рекордьорът по титли на Англия прави най-лошия си старт на сезон от 29 години. "Червените дяволи" записаха разочароващо ранно отпадане в Купата на лигата от втородивизионния "Дарби каунти", а загуба от "Уест хем" през уикенда задълбочи кризата на "Олд трафорд".

"Юнайтед" е спечелил само четири от деветте си официални мача този сезон. Последният успех дойде на старта на Шампионската лига, когато тимът на Моуриньо се справи без проблеми у дома срещу швейцарския шампион "Йънг бойс" (3:0).

"Валенсия" се намира в още по-тежко състояние. В събота "прилепите" записаха първата си победа от началото на сезона, след като надиграха "Реал сосиедад" като гост. Преди това те имаха пет равенства и една загуба в Ла Лига и поражение от "Ювентус" в двубой, в който играха с човек повече от 29-ата минута.

В група с изявен аутсайдер в лицето на "Йънг бойс" и изявен фаворит в лицето на "Ювентус" двубоите между "Манчестър юнайтед" и "Валенсия" могат да се окажат ключови в битката за място в директните елиминации. Мачът на "Олд трафорд" започва в 22.00 ч., а в 19.55 ч. "Ювентус" посреща "Йънг бойс".

"Не, не мисля", отговори кратко Моуриньо на въпрос дали чувства, че постът му е под заплаха. Португалецът отново отправи критики към своите футболист, като заяви, че на "някои от играчите им пука повече от други".

Мачовете днес

Група Е
22.00 ч. АЕК (Атина) - "Бенфика
22.00 ч. "Байерн" - "Аякс"

Група F
19.55 ч. "Хофенхайм" - "Манчестър сити" (Макс спорт 1)
20.00 ч. "Лион" - "Шахтьор" (Донецк)

Група G
22.00 ч. ЦСКА (Москва) - "Реал" (Мадрид) (Макс спорт 2)
22.00 ч. "Рома" - "Виктория" (Пилзен)

Група Н
19.55 ч. "Ювентус" - "Йънг бойс" (Макс спорт 2)
22.00 ч. "Манчестър юнайтед" - "Валенсия (Макс спорт 1)

Dnevnik.bg