Пламен Константинов повече няма да бъде селекционер на националния отбор по волейбол, съобщи българската федерация (БФВ). Договорът му беше до края на световното първенство, като няма да бъде подновяван.

Българският отбор стигна до втората фаза на световното първенство, но не можа да се класира за финалната шестица. След четири победи и четири загуби съставът завърши на местата между 9-о и 12-о.

След края на турнира Константинов е имал среща с председателя на БФВ Данчо Лазаров, се казва в информацията. "Двете страни обсъдиха представянето на националния отбор и за да бъдат свободни в своята преценка за евентуална бъдеща съвместна работа, решиха да финализират договорните си взаимоотношения към този момент", пишат от федерацията.

Федерацията посочва, че окончателните изводи и оценки ще бъдат направени на по-късен етап. Очаква се Управителния съвет на БФВ да разгледа отчетите на Константинов и неговия щаб, както и на селекционера на женския национален отбор Иван Петков след приключването на световното първенство в Япония.

Засега не е ясно кой ще бъде назначен за селекционер на мъжете.

Константинов изкара четири години начело на отбора. През 2014 г. на световното България остана на 14-ото място. На Евро 2015, на което страната беше домакин, отборът стана четвърти, а две години по-късно стигна до шестото място.

"Президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров пожела успех на Пламен Константинов в работата му в Русия", добавят от федерацията.

Дневник