Ръководството на "Левски" изрази притеснение от начина, по който "Моко сълюшън" ще възстановява парите от закупените билети за проваления празничен мач с "Милан". Според сините предложеният от организатора на събитието вариант "крие много рискове".

Приятелската среща със седемкратния европейски шампион беше планирана за 11 август, като с нея трябваше да се отбележи 75-ата годишнина от рождението на клубната легенда Георги Аспарухов-Гунди.

Първоначалните планове бяха "Левски" да играе с един от грандовете на Южна Америка - "Бока хуниорс", на 19 август. Аржентинците обаче промениха програмата си. След това беше насрочен мачът с "Милан" за 11 август, но на 31 юли "Моко сълюшън" обяви, че двубоят се отлага за неопределено време.

Тогава организаторът на събитието изтъкна като причина генералните промени в ръководството на италианския клуб, тъй като това е оказало "влияние върху приятелските срещи и планирани изяви на червено-черните".

От фирмата обещаха, че фенове ще има възможност на по-късен етап обаче "да видят звездите на "Милан" в оптимална спортна форма в резултат на крайния етап от лятната им подготовка". Миналата седмица обаче стана ясно, че вариантът за приятелски мач с "росонерите" окончателно пропада.

В понеделник от "Моко сълюшън" обявиха начина, по който закупилите си билети за срещата могат да си получат парите обратно. "Необходимо е да изпратите неизползваните билети в срок до 30 октомври 2018 г. чрез куриерска фирма "Спиди" за сметка на "МС концерт" ЕООД. Сумата ще ви бъде възстановена чрез куриерска фирма "Спиди" до коректно подаден адрес и телефон на подателя", се казва в съобщението.

Във вторник беше публикувана позицията на ръководството на "Левски". "Клубът официално изрази несъгласието си към фирмата организатор относно предложения начин за възстановяване на сумите за билети, тъй като той крие много рискове. Клубът настоява за прозрачност и за създаването на пункт, където всички хора със закупени билети да могат лично да отидат и в брой да получат парите си обратно", заявиха сините.

"В случай че от фирмата организатор нямат административната възможност да се справят с подобно изпълнение, "Левски" официално предложи на "Моко сълюшън" да преведе парите на клуба и той да възстанови сумите на своите привърженици, което технически няма да е проблем за клуба", допълват от "Герена".

Дневник