Манчестър сити" взе труден, но важен успех като гост на "Хофенхайм" в мач от група F на Шампионската лига. "Гражданите" стигнаха до успеха макар че не направиха най-добрия си двубой, а освен това трябваше да обръщат резултата.

Тимът на Хосеп Гуардиола изоставаше още след 44-ата секунда, когато точен за германците беше Ишак Белфодил. Серхио Агуеро изравни в осмата минута, а победното попадение беше дело на Давид Силва три минути преди края.

"Манчестър сити" прекъсна серия от четири поредни загуби в Шампионската лига, включвайки и участието през миналия сезон.

Дотук тимът имаше поражение от "Лион" в първата среща, когато изненадващо загуби на своя "Етихад". След два мача "гражданите" са с три точки, докато "Хофенхайм" остава само с една.


Пеп Гуардиола запазва отличния си баланс срещу германския тим, като в седем мача има шест победи и едно равенство.

Треньорът на "Хофенхайм" Юлиан Нагелсман заложи на трима централни защитници и наситена халфова линия в опит да спре "гражданите". Той опита да държи съперника далеч от наказателното поле на германците, за да няма много опасности пред вратаря Оливер Бауман.

"Сити" беше без шест контузени футболисти, а на непривичната позиция като ляв краен бранител трябваше да действа Аймерик Лапорт.

За изненада домакините бяха отборът, който успя да открие резултата, при това преди да е изтекла първата минута. Футболистите на Юлиан Нагелсман поведоха още в 44-ата секунда с точно изпълнение на Ишак Белфодил.

Централният на "Хофенхайм" получи подаване от Керем Демирбай на ръба на засадата и с хладнокръвен удар с левия крак преодоля Едерсон – 1:0.

Очаквано "Манчестър сити" пое контрол над двубоя и притисна домакините в собствената им половина. "Гражданите" държаха много повече топката и изнесоха действията близо до полето на Бауман, но много празни пространства нямаше.

Все пак в осмата минута звездата на "Сити" Серхио Агуеро изравни. Той получи хубаво подаване от Лерой Сане и от границата на вратарското поле успя да се разпише.

За аржентинския нападател това беше гол в пето поредно гостуване в Шампионската лига.

До края на първата част и двата отбора бяха много активни и имаха по няколко възможности. Най-добрата за "Хофенхайм" се откри пред голмайстора Белфодил, докато за "гражданите" пропуснаха Давид Силва и Агуеро.

След почивката "Сити" продължи да държи повече топката и да бъде отборът който води играта. Това обаче вече не създаваше толкова лесно до възможности за англичаните. Футболистите на Юлиан Нагелсман бяха много добре организирани и това доведе до нервност у гостите.

Два пъти "Хофенхайм" имаше добри шансове отново да поведе в резултата, възползвайки се от празните пространства в защитата на "Сити". Играта на англичаните не вървеше и това доведе до много нервни действия както и някои груби влизания, като едно на Кайл Уокър срещу Кадержабек.

В 72-ата минута съдията Дамир Скомина продължи с грешките и не даде дузпа за "гражданите". Лерой Сане влезе на скорост в наказателното поле и беше съборен от вратаря Бауман, но словенският рефер прецени, че няма нищо нередно и отсъди аут.

Минутите изминаваха с няколко сериозни възможности за англичаните, но те така и не успяваха да преодолеят защитата на германците. Все пак три минути преди края опитният Давид Силва се възползва от една от малкото грешки.

Испанецът открадна топката от един от централните защитници, който не тръгна към нея да я изчиства, а остана пасивен и сгреши. Силва го преодоля и с плътен удар с левия крак прати топката в мрежата – 1:2.

В мач от група Н "Ювентус" постигна втора победа, след като надигра с 3:0 на своя "Алианц стейдиъм" "Йънг Бойс". Италианският първенец стигна до успеха с хеттрик на Пауло Дибала. След два мача "Ювентус" има пълен актив от шест точки и досега не е допуснал гол. Швейцарците са последни с нула точки и голова разлика 0:6.

"Бианконерите" бяха без голямата си звезда Кристиано Роналдо. Португалецът изтърпяваше един мач наказание, след като в предишния двубой с "Валенсия" беше изгонен за удар без топка.

Въпреки отстъствието на нападателя "Ювентус" игра много добре. Треньорът Масимилиано Алегри промени схемата, като избра трима централни защитници, а в предни позиции Федерико Бернардески беше зад Пауло Дибала и Марио Манджукич.

"Бианконерите" откриха още в петата минута след една от запазените си комбинации. Леонардо Бонучи намери Дибала с дълго подаване още от собствената половина, а аржентинецът се озова непокрит зад гърба на защитата. Без да овладява топката Дибала директно я насочи в мрежата с левия крак и откри резултата.

Домакините опитаха да се върнат в срещата, но така и не успяха да поставят под натиск италианския шампион. До края на първата част швейцарците не отправиха нито един точен удар към Войчех Шчезни.

В 35-ата минута "Ювентус" вкара и втори гол, който до голяма степен реши развоя на двубоя. Негов автор отново стана Дибала, този път застанал на правилното място. Вратарят на "Йънг Бойс" се намеси след удар на Блез Матюиди, но изби топката право напред, а Дибала без проблем я вкара за втори път в мрежата.

През втората част активните действия на "Ювентус" понамаляха, като по-опитният отбор свали темпото. Футболистите на Алегри действаха по-прагматично, но все пак вкараха трети гол.

В 69-ата минута Дибала оформи своя хеттрик след подаване на Хуан Куадрадо.

В края на двубоя швейцарците дори останаха с десет души, след като Камара получи втори жълт картон.

Дневник