Шампионът от финалите на АТП Григор Димитров ще открие програма в третия ден на турнира в Пекин. Българският тенисист се изправя срещу сърбина Душан Лайович в двубой от втория кръг на надпреварата от категория АТП 500.

Двамата ще излязат на централния корт в китайската столица в 7.30 ч. Срещата ще бъде предавана пряко от "Макс спорт 1".

Това ще бъде втори мач между Димитров и Лайович, който заема 55-oто място в световната ранглиста. През 2016 г. двамата отново се срещнаха на китайска земя - в осминафиналите в Чънду, като българинът победи сърбина със 7:6 (1), 6:4.

Димитров стигна до втория кръг в Пекин след победа над американеца Тенис Сандгрен със 7:5, 6:3. 27-годишният българин трябваше да играе с друг представител на САЩ - Райън Харисън, който обаче се отказа от турнира в последния момент.

Димитров, който е поставен под №3 в основната схема, участва за пети път в Пекин. В последните години световният №8 постигна добри резултати в този турнир. Миналата година той стигна до полуфиналите, където беше спрян от световния №1 Рафаел Надал в оспорван трисетов мач.

През 2016 г. българинът игра финала, като загуби от Анди Мъри. Година по-рано той се класира за четвъртфиналите, където отстъпи пред тогавашния №1 Новак Джокович. При първите си две участия - през 2011 и 2013 г., той загуби в първия кръг съответно от Жо-Вилфред Цонга и Роберто Баутиста Агут.

"Обичам да играя тук. Получавам огромна подкрепа от феновете. Дано тази година да е още по-добра. Защо да не направя стъпка нагоре и да спечеля титлата", каза Димитров преди турнира.

Лайович стигна до мач с шампиона от финалите на АТП след три победи. 28-годишният сърбин премина през квалификациите, където беше поставен под №1 и отстрани последователно китаеца Ди У (6:2, 6:4) и британеца Камерън Нори (6:4, 6:4).

В първия кръг на основната схема Лайович направи обрат срещу друг квалификант - Вашек Поспишил от Канада (2:6, 6:4, 6:4).

Дневник