Манчестър юнайтед" продължи с неубедителното си представяне и в Шампионската лига, след като вече няма победа в четири последователни мача. "Червените дяволи" завършиха 0:0 с "Валенсия" на своя "Олд Трафорд" в мач от група Н на турнира.

Тимът на Жозе Моуриньо изигра поредния си двубой, в който допусна много колебания. Играчите на "Юнайтед" действаха без никакво настроение и на моменти инертно. Независимо че отправиха общо 18 удара в мача "червените дяволи" нямаха толкова чисти положеиня, с които да вкарат гол.

Поставеният под напрежение Жозе Моуриньо направи четири промени в състава от поражението от "Уест Хем" през уикенда. Дори и те обаче не донесоха освежаване в тима му. Алексис Санчес се завърна на терена, но с нищо не успя да се отличи.

В началото "Валенсия" беше по-опасният тим, като беше много добре органзиран в защита и играеше по-опростено. "Прилепите" разичтаха на бързите Гонзало Гедеш и Родриго, които използваха много добре празните пространства, които им се откриха.


Чистите положения за "Юнайтед" бяха най-вече от статични положения. При едно от тях след удар от свободен удар Погба беше близо до гол, но вратарят на "Валенсия" Нето се прояви отлично. В 67-ата минута "прилепите" пропуснаха голям шанс, когато Бачуай не успя да преодолее Давид Де Хеа.

След два мача "Юнайтед" е на второ място в група Н с четири точки, а водач е "Ювентус", който постигна втора победа. "Валенсия" е трети с една точка, а последен е "Йънг Бойс" без точков актив.

В мач от група Е петкратният европейски клубен шампион "Байерн" (Мюнхен) завърши 1:1 у дома с "Аякс". Баварците не бяха на ниво през всичките 90 минути, а попаденията на "Алианц арена" паднаха през първата част.

Матс Хумелс откри за домакините в четвъртата минута след подаване на Ариен Робен. "Аякс" обаче изравин в 22-ата минута, когато друг защитник – Мазрауи се разписа след асистенция на Душан Тадич.

В другия мач от групата "Бенфика" победи АЕК с 3:2 в много драматична среща в Атина. "Орлите" от Лисабон поведоха с 2:0 до 15-ата минута с попадения на Харис Сеферович и Алекс Грималдо, но домакините изравниха чрез Клонаридис, който се разписа в 53-ата и 63-ата минута. Четвърт час преди края Семедо вкара още веднъж и донесе трите точки на своя тим.

Победата беше още по-ценна за "Бенфика", след като през втората част тимът игра с човек по-малко.

След две срещи "Байерн" и "Аякс" са с по четири точки, а "Бенфика" има три.

Дневник