Европейският клубен шампион за последните три години "Реал" (Мадрид) допусна изненадваща загуба срещу ЦСКА (Москва) с 0:1 като гост. Тимът на Хулен Лопетеги изигра слаб мач, докато срещу себе си имаше един много мотивиран съперник.

Единственото попадение в двубоя отбеляза Никола Влашич още във втората минута. Тимът пък трябваше да се справя с десет души в самия край на срещата, когато Игор Акинфеев беше изгонен.

"Реал" вече няма победа в три поредни срещи във всички турнири, след като през уикенда завърши 0:0 с "Атлетико" в градското дерби на Мадрид. Малко по-рано тимът на Хулен Лопетеги претърпя тежко поражение с 0:3 от "Севиля".

Загубата е първа за "Реал" в Шампионската лига от 11 април, когато тимът отстъпи на "Ювентус". Едва за трети път в последната календарна година пък испанският тим губи в турнира.

Треньорът Хулен Лопетеги направи четири промени от състава, който използва срещу "Атлетико". Капитанът Серхио Рамос и Гарет Бейл отпаднаха заради контузии, а Тибо Куртоа и Лука Модрич останаха на резервната скамейка.

От самото начало "Реал" не действаше уверено и едва след 65 секунди игра вече изоставаше в резултата. Тони Кроос опита да върне топката почти от центъра за Кейлор Навас, но я подаде на Никола Влашич, който финтира Варан и с плътен удар с левия крак откри резултата.

След ранното попадение "Реал" притисна своя съперник, но така и не успя да стигне до гол преди почивката. Два пъти испанците удариха греда, като и в двата случая това се случи след изстрели на капитана Карим Бензема.

Положението стана още по-тежко, след като титулярният десен бранител Даниел Карвахал трябваше да напусне игра заради контузия в края на първата част.


След почивката футболистите в бели фланелки продължиха да бъдат по-активни, но оставиха и много празни пространства в собствената си половина. Домакините от Москва имаха няколко добри възможности да вкарат и втори гол.

При "Реал" дори влизането на Лука Модрич не даде ефект и европейският шампион записа изненадваща загуба.

В края на двубоя "Реал" направи няколко големи пропуска, а в добавеното време драмата беше пълна, след като капитанът на руснаците Игор Акинфеев беше изгонен.

Румънският съдия Овидиу Хацеган го изгони много пресилено за два жълти картона в рамките на няколко секунди, при това при спряна игра.

Трите точки, които спечелиха руснаците ги изкачиха на първо място в група G. ЦСКА има четири точки, а "Реал" остава с три. В другата среща първа победа постигна "Рома" след разгром с 5:0 над "Виктория" (Пилзен). "Вълците" от Рим стигнаха до успеха с две попадения на Един Джеко (3, 40 и 90 минута) и по едно на Ченгиз Юндер (64) и Джъстин Клуйверт (73).


Холандецът започна като титуляр в мач от Шампионската лига едва на 19 години и 150 дни, като се превърна във втория най-млад играч от тази страна, който започва за чуждестранен тим в турнира.

За тима от Пилзен цял мач игра бившият футболист на "Левски" Роман Прохазка.

Дненвик