След неочаквана серия от три поредни мача без успех в Ла Лига "Барселона" ще опита да се върне на победния път с гостуване на обезкървения "Тотнъм". Английският отбор посреща шампиона на Испания от 22.00 часа в един от ключовите двубои в група В на Шампионската лига.

По същото време в Айндховен ПСВ приема "Интер" в другия мач от групата. "Интер" и "Барселона" спечелиха първите си срещи и нови победи на двата отбора отрано ще ги доближат до класиране за осминафиналите на турнира.

"Барселона" започна сезона с шест победи в първите си шест официални срещи. Последва обаче неочакван спад в представянето на тима, воден от Ернесто Валверде. В рамките на седмица каталунците записаха домакински равенства с "Жирона" (2:2) и "Атлетик" (Билбао) (1:1) и загуба от аутсайдера "Леганес" (1:2).

В последните дни медиите в Испания поставиха под въпрос поста на Валверде. В Каталуня дори се заговори, че клубът е намерил заместник на испанеца в лицето на бившия нападател на тима Тиери Анри и вече води преговори с него.

"Дори да печелиш всичко, ще има гласове на недоволство. Всеки тук знае какви са изискванията към нас и трябва да живеем с това. Когато не постигаш резултати, винаги търсиш причините. Дали защото си допуснал грешки, дали защото противникът се е справил добре. Предстои ни важен мач, в който можем да компенсираме за слабите игри в последните мачове. Всички се чувстваме добре и знаем какво трябва да направим, за да спечелим", каза Валверде преди мача.

Ситуацията за "Барселона" изглежда улеснена от факта, че "Тотнъм" няма да може да разчита на петима свои основни играчи - Деле Али, Кристиан Ериксен, Ян Вертонген, Муса Дембеле и Серж Орие. Те ще бъдат извън игра поне до края на паузата за национални отбори този месец.

"Намираме се в период, в който нямаме късмет с контузиите. Но не се чувстваме като жертви. Трябва да бъдем силни. Всеки играч трябва да вярва, че може да победи. Предстои ни вълнуващ мач срещу отбора, който притежава най-добрия футболист в света. Футболът не е драма, а игра, в която трябва да бъдеш фокусиран, конкурентен и да се наслаждаваш", каза мениджърът на "Тотнъм" Маурисио Почетино.

Според него всички в отбора трябва да си помагат един на друг, за да могат "шпорите" да измъкнат нещо от мача. Аржентинецът очаква максимални усилия от всички в състава, за да бъде спрян Лионел Меси, който има цели осем гола от началото на сезона.

"Много е просто. Трябва винаги да сме близо до него, когато получава топката. Ако му дадем пространство, ще ни накаже. Това, от което имаме нужда, е играчите да си помагат един на друг. Трябва да сме готови да се жертваме и да изразходим много енергия", каза още Почетино.

В същото време Валверде заяви, че не очаква мачът да е по-лесен при отсъствието на толкова ключови играчи в състава на "Тотнъм". "Знаем, че те имат контузени играчи, но очакваме най-доброто от тях. Знаем кои са силните им страни в атака и защита. Още когато жребият беше изтеглен, очакваме трудни мачове и този определено ще е от тях", допълни треньорът на "Барселона".

Мачовете днес

Група А
22.00 ч. "Атлетико" (Мадрид) - "Брюж"
22.00 ч. "Борусия" (Дортмунд) - "Монако"

Група В
22.00 ч. ПСВ (Айндховен) - "Интер"
22.00 ч. "Тотнъм" - "Барселона" (bTV Action)

Група С
19.55 ч. ПСЖ - "Цървена звезда" (bTV Action)
22.00 ч. "Наполи" - "Ливърпул" (Ринг)

Група D
19.55 ч. "Локомотив" (Москва) - "Шалке" (Ринг)
20.00 ч. "Порто" - "Галатасарай"

Дневник