Директорът на отбора на "Ферари" във Формула 1 Маурицио Аривабене е фаворит да стане новият изпълнителен директор на "Ювентус", твърдят медиите в Италия. По всяка вероятност роденият в Бреша Аривабене ще замени на поста Джузепе Марота, чийто договор с шампиона в Серия А изтича на 25 октомври.

Марота, който е директор на "Ювентус" и член на Борда от 2010 г., обяви че няма да остане при "бианконерите" след края на договора си.

В същото време 61-годишният Аривабене е независим член на Борда на директорите от 2012 г. Той е много близък до фамилията Аниели, която управлява клуба от 1900 година. Между "Ферари" и "Ювентус" има много тесни връзки от години, след като и двете компании са собственост на концерна "Фиат Крайслер".

В последните месеци имаше няколко промени в структурата, след като ръководителят на "Фиат Крайслер" и президент на Скудерията Серджо Маркионе почина. Той беше заменен във "Ферари" от Луис Камилиери.

Аривабене има опит в бизнеса, след като между 1997 и 2007 г. беше служител на "Филип Морис" и отговаряше за бранда "Марлборо", който пък спонсорираше "Ферари" във Формула 1.

Засега от "Ферари" и "Ювентус" не коментират публикациите в италианската преса. Не е ясно и кой може да замени Аривабене на директорския пост във "Ферари". Той заема поста в Скудерията от 2014 г., след като преди това начело последователно бяха Стефано Доменикали и Марко Матиячи.

Сезонът във Формула 1 приключва на 25 ноември, а в момента "Ферари" изостава от "Мерцедес" в битката за титлите при пилотите и конструкторите.

Dnevnik.bg