Звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо твърдо отрече обвиненията в изнасилване, които бяха отправени към него от американката Катрин Майорга. Петкратният носител на "Златната топка" определи случая като "медиен цирк".

В петък полицията в Лас Вегас обяви, че е подновила разследване за сексуално насилие от 2009 г. Според обвиненията, които бяха публикувани първо в германския вестник "Шпигел", 33-годишният футболист е изнасилил Майорга в хотелска стая в Лас Вегас.

Твърди се, че през 2010 г. португалецът и американката са сключили извънсъдебно споразумение. Роналдо е платил 375 хиляди долара, а жената се е ангажирала да не говори за обвинението.

 "Категорично отричам обвиненията срещу мен. Изнасилването е ужасно престъпление, което противоречи на всичко, което съм и в което вярвам", се казва в изявлението на Роналдо в социалните мрежи.

"Отказвам да участвам в медийни циркове, създадени от хора, които искат да се промотират на мой гръб. Чистата ми съвест ще ми позволи спокойно да изчакам резултатите от всички разследвания", допълни нападателят на "Ювентус".

В понеделник полицията в Лас Вегас потвърди, че е водила разследване за изнасилване по жалба от юни 2009 г., но добави, че тогава не е имало заподозрян по случая. "По време на изготвянето на доклада жертвата не предостави данни за местонахождението на инцидента или описание на заподозряния. От септември 2018 г. делото е възобновено и нашите детективи разследват предоставената информация", обясниха от полицията.

Дневник