С гостуване на "Цюрих" в Швейцария "Лудогорец" продължава участието в груповата фаза на Лига Европа. Бългрският шампион загуби в първия си мач с "Байер" (Леверкузен), въпреки че водеше с 2:0, и сега няма право на нова грешка. Тимът от Разград трябва да гони поне точка, за да не изостава рано след започване на груповата фаза.

След поражението от "Байер" мениджърът на "Лудогорец" Пауло Аутуори поиска футболистите му да си извадят поуки. Веднага след тази среща българският шампион записа три поредни победи и влиза в добра форма преди сблъсъка в Швейцария. При това през уикенда "Лудогорец" продължи изкачването си в Първа лига, където вече е втори.

"Очаквам да направим добър мач срещу труден противник, какъвто е "Цюрих". Те спечелиха първия си мач, но се надявам да излезем като победител. Съперникът ни е много по-различен от това, което предложи "Байер" (Леверкузен) в първата среща. Германските отбори по принцип са с много по-различно ниво на конкурентност", каза Аутуори.

 Бразилският специалист смята, че "Цюрих" е много добре организиран и очаква труден двубой на стадион "Лецигрунд". Според него няма значение, че швейцарският отбор има осем отбелязани и осем допуснати гола дотук през сезона.

Съперникът на "Лудогорец" пък взе победа в първия си мач в Лига Европа, след като надви АЕК (Ларнака) с 1:0 като гост. Единственото попадение в Кипър тогава отбеляза Бенжамен Кололи.

"Цюрих" започна неубедително сезона, но след това се стабилизира и показва добра форма напоследък. Съставът е втори в класирането, но изостава с 12 точки зад шампиона "Йънг Бойс" след едва девет кръга. Подобно и на "Лудогорец" швейцарският тим е изпълнен с много чужденци. Общо те са 12 от девет различни националности. В "Лудогорец" чужденците са 17 от седем държави.

Двубоят между "Цюрих" и "Лудогорец" е в четвъртък от 19.55 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ1.

Дневник