Лудогорец" допусна втора загуба в групите на Лига Европа. Българският шампион отстъпи с 0:1 при гостуването си на "Цюрих".

Швейцарците стигнаха до успеха с късен гол на Виктор Палсон. Той отбеляза с глава след ъглов удар в 84-ата минута.

В другата среща от групата "Байер" (Леверкузен) се наложи с 4:2 срещу АЕК (Ларнака). Германците и "Цюрих" са начело с по шест точки, а "Лудогорец" и кипърците са без точки.

В следващия си мач българският отбор гостува на АЕК на 25 октомври.

Мачът в Швейцария беше оспорван, равностоен, но с малко интересни положения пред двете врати. С по-голяма настоятелност и старание "Цюрих" съумя да стигне до важната победа.

"Лудогорец" беше далеч от добрите си дни и не игра на познато ниво. Пауло Аутуори започна със състава, с който излезе срещу "Байер", като единствената разлика беше включването на Брандао вместо Клаудиу Кешеру в нападението, след като румънецът получи контузия.

Домакините имаха възможност да поведат, но след мощен удар от фаул топката мина покрай гредата. "Лудогорец" направи хубава атака в 25-ата минута, когато Брандао пусна към влизащия на скорост Марселиньо, но той не отигра добре.

"Лудогорец" започна устремено втората част. В 53-ата минута Марселиньо получи вдясно и стреля, но не беше точен. Малко след това Натанаел отправи силен удар от далеч, а топката мина встрани.

Аутуори потърси подобряване на играта с пускането на Шверчок, Горалски и Мей Махлангу, но това не се получи. В 84-ата минута Козмин Моци върна лошо към вратаря Ренан и се стигна до ъглов удар. След късо изпълнение топката беше центрирана в наказателното поле и Палсон с глава вкара.

Дневник