Едва три минути и 32 секунди продължи срещата на Жозе Моуриньо с медиите преди мача от осмия кръг на Висшата лига между "Манчестър юнайтед" и "Нюкасъл". "Червените дяволи" приемат "свраките" в събота от 19.30 часа, а в кратката си пресконференция португалецът обясни, че "има много причини" за слабата форма на тима му.

"Юнайтед" е десети във Висшата лига, с три победи, едно равенство и три загуби, като записа най-слабия си старт от 29 години. Освен това в последните си пет мача във всички турнири отборът има само една победа.

На Моуриньо бяха зададени шест въпроса, а на половината от тях той отговори с между две и три думи.

"Да, резултатите ни не са достатъчно добри. Знам, че е началото на октомври и гледаме класиранията в европейските първенства, но много от тях не отразяват какво ще се случи през следващите месеци или в края на сезона. Ние сме в добра позиция, в която можем да се справим много по-добре. За тази цел ни трябват точки, които обаче загубихме в последните си два мача", каза португалецът.

"Манчестър юнайтед" не е много убедителен дотук като домакин, а Моуриньо го открои. "Така е, нямаме много домакински победи, но сме загубили само веднъж."

На въпрос обаче защо продължават проблемите на отбора Моуриньо отговори с краткото "заради много различни причини". Репортерът продължи с питане дали мениджърът може да назове причините, но Моуриньо каза само "не". След това португалецът изрази съгласие, че формата на отбора не е добра, но на последния въпрос дали прави всичко по силите си "Юнайтед" да излезе от кризата просто замълча.

Пресконференцията постави нов рекорд в срещите на Моуриньо с медиите. По-рано през сезона преди мача с "Тотнъм" брифингът му беше дълъг 4.19 минути (259 секунди).

Dnevnik.bg