„Ферари" не е печелил състезание във Формула 1 от Гран при на Белгия (26 август) и взе само един от последните шест старта, но пилотът на тима Себастиан Фетел е убеден, че се наблюдава прогрес. Германецът обяви, че от Скудерията не са обезкуражени, независимо че изостават с 50 точки от Люис Хамилтън в битката за титлата при пилотите.

"Не мисля, че сме изгубили посоката си, нито сме изгубили надежда. По-скоро всеки уикенд е различен и на всяка писта се случват неща, които понякога не можеш да предвидиш", каза четирикратният световен шампион.

Според Фетел от Скудерията знаят къде са пропуските им и могат да ги обърнат в своя полза.

"Ние бележим прогрес, болидът се развива, ние правим добри неща, не бива да се гледат само резултатите. Мисля, че през сезона развихме добре пакета", добави германският пилот.

Дълго време през сезона "Ферари" имаше най-добрият болид, като превъзхождаше с много "Мерцедес". В последните състезания обаче предимството е на страната на Хамилтън и световните шампиони.

Според последните информации от Международната автомобилна федерация (ФИА) са поставили втори сензор в болида на "Ферари", който да следи подаваната енергия от батерията към двигателя. Появиха се спекулации, че това води до спад в мощността на двигателя на "Ферари", но шефът на отбора Маурицио Аривабене ги отхвърли.

След свободните тренировки преди Гран при на Япония "Ферари" изостава от "Мерцедес". В събота сутрин е квалификацията, а състезанието в неделя от 8.10 часа българско време.

Dnevnik.bg