Колоездачният отбор на "Скай" подписа нов договор с един от най-добрите си състезатели през сезона Еган Бернал. Колумбиецът, който е само на 21 години, впечатли още в първия си сезон в световния тур. От "Скай" подновиха неговия договор за пет години, което е рядко срещано в професионалното колоездене.

През настоящия сезон Бернал спечели Обиколката на Калифорния и състезанието Оро и Пас в своята родина. Освен това завърши в топ 10 в Обиколката на Австралия и Обиколката на Романдия, и падна докато беше втори в генералното класиране на Обиколката на Каталуня.

Бернал дебютира в "Тур дьо Франс" през юли, където завърши на 15-о място, помагайки на Герант Томас да спечели, а Крис Фрум да завърши трети.

"За мен това е сбъдната мечта и не се виждам на друго място в професионалното колоездене. Затова съм много щастлив да подпиша нов договор със "Скай". Целта ми е да продължавам да се уча от най-добрите и да се развивам", коментира Бернал пред сайта на "Скай".

Шефът на британския отбор сър Дейвид Брейлсфорд обяви, че сделката показва вярата, която от "Скай" имат в колумбиеца.

"Той е колоездач с огромен потенциал, който може да печели големите обиколки. Още е много млад, но за него възрастта не е проблем. Той е част от новото ни поколение и следващият лидер на "Скай" за големите обиколки", каза Брейлсфорд.

Dnevnik.bg