Скандалът с Кристиано Роналдо и подновеното разследване срещу него в обвинение в изнасилване се отразиха и на отбора му "Ювентус". Цената на акциите на торинския клуб на италианската борса падна с 10 процента в петък.

Около седмица след информацията в "Шпигел" и съобщенията от полицията в Лас Вегас, че отново ще разследва случката от 2009 г., акциите на "бианконерите" вече се търгуват за 1.19 евро. Спадът е с 9.92% само в рамките на ден.

Все пак цената на акциите остава по-висока от нивото преди трансфера на Роналдо. Португалецът беше купен през лятото за 117 милиона евро, а само новината за евентуалното му пристигане в Торино доведе до скок с 11%. След обявяването на трансфера му на "Алианц стейдиъм" акциите скочиха с още пет процента.

Междувременно в продължение на почти 24 часа производителят на електронни игри и спонсор на Роналдо EA Sports беше свалил снимката на португалеца от сайта си. В раздела с игрите за 2019 г. на FIFA, чието лице е Роналдо, снимката му липсваше. Кориците на другите игри NBA, Madden, NHL, PGA и Golf UFC, бяха с лицата на играчи от съответния спорт.

В крайна сметка, след като се вдигна шум в социалните мрежи, EA върна обратно снимката на Роналдо към FIFA 19. Скандалът притесни два от големите спонсори на играча - "Найки" и EA Sports.

Преди ден треньорът на "Ювентус" Масимилиано Алегри защити своя играч и обяви, че той е готов да се завърне в игра. През седмицата Роналдо пропусна мача с "Йънг бойс" в Шампионската лига. Нападателят остана и извън състава на Португалия за предстоящите двубои с Полша и Шотландия.

Дневник