Тотнъм" излезе на трето място във Висшата лига, след като взе трета поредна победа при домакинството на "Кардиф". "Шпорите" се наложиха с 1:0 над новака в елита, а единственото попадение отбеляза Ерик Дайър още в осмата минута.

Съставът на Маурисио Почетино, който е измъчван от контузии на основни фигури, се справи срещу коравия съперник. "Тотнъм" се възстанови от двете поредни загуби в началото на септември и вече е в серия от три успеха, последните два от които, дойдоха без да се допусне гол.

За "Кардиф" загубата е пета поредна и отборът остава на последнто 20-о място в класирането. Тимът от Уелс е със само две точки в актива си от осем кръга, с голова разлика 4:17.

"Тотнъм" затвърди тенденцията да не губи като домакин от тимове, които току що са влезли в дивизията. Това беше 38-и пореден двубой за "шпорите" без да загубят, като активът в тях е 35 победи и три равенства. Последната загуба от новак е от "Куинс парк рейнджърс" през април 2012 г.


Единственият гол в срещата падна в осмата минута след статично положение. Домакините разиграха заучено, а Киърън Трипиър центрира към Давинсон Санчес. Ударът с глава на колумбиеца рикошира в бранител и така топката отиде в непокрития Дайър, който без проблеми откри.

"Кардиф" опита да промени развоя на мача, но нямаше и сериозни положения пред вратата на Юго Лорис. Положението на гостите стана още по-тежко в 58-ата минута, когато Джо Ролс беше изгонен с директен червен картон. Халфът на "Кардиф" фаулира грубо откъсващия се Лукас Моура и съдията Майк Дийн го отстрани.

До края на двубоя "Тотнъм" имаше няколко възможности да удвои аванса си, но ги пропусна.

Резултати от Висшата лига

"Бърнли" – "Хъдърсфийлд" 1:1
"Кристъл палас" – "Уулвърхемптън" 0:1
"Лестър" – "Евертън" 1:2
"Уотфорд" – "Борнемут" 0:4

Дневник