Лидерът в Бундеслигата "Борусия" (Дортмунд) беше близо до грешна стъпка у дома срещу "Аугсбург", но спечели инфарктна победа, която стана факт в добавеното време. Жълто-черните изоставаха рано в мача, но надвиха с 4:3 съперника си. Шест от седемте гола в зрелищния двубой паднаха през второто полувреме.

В герой за "Борусия" се превърна резервата Пако Алкасер, който реализира хеттрик, влизайки от пейката. Един гол вкара друг футболист, появил се от пейката Марио Гьотце. За "Аугсбург" точни бяха Алфред Финбогасон, Филип Макс и Михаел Грегорич.

Баварците, които преди две седмици спряха като гост регионалния си съперник "Байерн", отново доказаха че са отбор, който се представя добре срещу фаворитите. Те бяха близо до това да вземат нещо и от "Сигнал Идуна парк".

Гостите от "Аугсбург" дори поведоха в 22-ата минута след гол на Алфред Финбогасон. Той вкара след центриране от статично положение, наказвайки грешка на домакините.


До почивката нови голове не паднаха, като трябваше от "Дортмунд" да чакат появата на Алкасер. Той влезе в 59-ата минута и само три по-късно изравни. Испанецът се разписа след подаване на Джейдън Санчо, който даде шестата си асистенция от началото на сезона.

"Аугсбург" отново излезе напред в 71-ата минута, когато Макс засече остро центриране и беше непокрит на далечната греда.

Влизайки в заключителните десет минути "Борусия" изоставаше с 1:2, но съумя да се върне. В 80-ата минута отново Алкасер се разписа този път след пас на Рафаел Герейро.

Само четири минути по-късно жълто-черните излязоха напред в резултата, когато Марио Гьотце се разписа. Атакуващият халф вкара след подаване на Ашраф Хакими, но в 87-ата минута Грегорич направи резултата 3:3.

Все пак "Борусия" стигна до успеха с попадение в шестата минута на добавеното време. Тогава Алкасер вкара след пряк свободен удар с впечатляващ изстрел, който дори не остави шансове на вратаря на баварците да реагира.

След седем кръга жълто-черните са с пет победи и две равенства и са на първото място със 17 точки. Тимът е следван от "Вердер" и "Херта" с по 14 точки, а "Байерн" е четвърти с 13, преди да изиграе мача си от кръга.

Дневник