Манчестър юнайтед" направи поредния си колеблив мач и беше на ръба да загуби срещу "Нюкасъл", но постигна важен успех с 3:2, при това след зрелищен обрат от 0:2. "Червените дяволи" изоставаха още в десетата минута, като преди почивката не се виждаше как изобщо ще вземат нещо от двубоя.

Публиката на "Олд Трафорд" обаче вдъхнови отбора за много силно второ полувреме, а и гостите от Североизточна Англия бяха прекалено пасивни.

Кенеди и Йошинори Муто изведоха "Нюкасъл" напред с голове в седмата и десетата минута. Обратът на "Юнайтед" обаче стана факт в последните 20 минути. Точни за "червените дяволи" бяха Хуан Мата, Антони Марсиал и Алексис Санчес.

Испанецът и чилиецът се появиха от пейката и имаха голям принос за успеха.

Моуриньо запази перфектния си баланс срещу "Нюкасъл", като има осем победи от осем домакински мача във Висшата лига срещу този съперник. Също за осми път "свраките" загубиха на "Олд Трафорд", след като са вкарали първия гол в мача.

Общо за седми път в историята на Висшата лига "червените дяволи" спечелиха двубой, в който изостават с 0:2 на почивката. За календарната година това се случва за втори път, след като през април отборът го направи и срещу градския съперник "Манчестър сити".

След осем кръга "Юнайтед" е с 13 точки, като заема осмото място в класирането. "Нюкасъл" остава 19-и и все още няма победа от началото на сезона. "Свраките" са с едва две точки, от две равенства.

"Свраките" поведоха още в седмата минута, когато точен беше бразилецът Кенеди. След изпълнение на тъч Айосе Перес се озова свободен с лице към вратата на "Юнайтед", изпуснат от Неманя Матич.

Испанецът мигновено подаде към Кенеди, а той се освободи от Ашли Йънг и с фалцов удар с левия крак откри. Това беше и първият случай, в който "Нюкасъл" повежда в свой мач от началото на сезона.

До десетата минута пасивът на "червените дяволи" вече беше два гола. Това се случи след попадение на японеца Йошинори Муто.

Центриране на Джонджо Шелви беше пропуснато от цялата защита на домакините, японският нападател пое, завъртя се около оста си и с плътен удар с левия крак удвои.

Недоволен от играта на отбора си и това, че "червените дяволи" бяха тотално надиграни от съперника, Моуриньо предприе смяна още в 19-ата минута. Той извади централния защитник Ерик Бай, а вместо него на терена се появи Хуан Мата.

Младият Скот Мактоминей пък се върна да играе в центъра на защитата.

За пръв път домакините поставиха гостуващия тим под напрежение чак в 21-ата минута. Тогава Лукаку центрира отлично към Маркъс Рашфорд, но англичанинът стреля неточно.

С напредване на времето "Нюкасъл" започваше да се чувства все по-удобно на "Олд Трафорд" и въпреки няколко нервни минути, задържаше все повече топката. Рафаел Бенитес беше подредил отлично отбора си в средата на терена, а подвижните Муто и Айосе Перес постоянно поставяха под натиск домакините.

В 34-ата минута Муто пропусна нова голяма възможност за "свраките". От няколко метра японецът стреля с глава право в обсега на Де Хеа, а със спасяването си, вратарят запази шансовете на тима си.

В самия край на първата част гостите поискаха и дузпа за игра с ръка на Ашли Йънг. Топката срещна дясната ръка на бранителя при свободен удар, когато тя не беше долепена до тялото му.

Реферът Антъни Тейлър дори не видя ситуацията и отсъди играта да продължи с начален удар за домакините. Малко по-късно и домакините искаха дузпа, след като топката се удари в ръката на Муто при корнер и изчистване от съотборника му Перес.

След първата част "Манчестър юнайтед" имаше притежание на топката в над 70% от времето, но не и толкова чисти голови положения. Футболистите на "Нюкасъл" имаха предимство по отношение на ударите, отправяйки общо девет, от които шест, срещу само два в очертанията за "червените дяволи".

На почивката Моуриньо направи още една промяна, като извади Мактоминей, за да пусне по-опитния Маруан Фелайни. Това доведе до нови рокади, а "Юнайтед" заигра с много повече футболисти в предни позиции.

Първият добър шанс пред тима се откри още в 50-ата минута. Тогава Погба стреля, но Дубравка спаси. Топката отиде към Матич, но буквално от пет метра сръбският халф успя да уцели вратата.

След импулса в първите десет минути на втората част "Юнайтед" отново изгуби темпо. Гостите продължиха да задържат топката и да разчитат на контраатаки, а напредване на времето и положенията за домакините намаляха.

В крайна сметка Моуриньо използва и последния си коз, пускайки Алексис Санчес. Друга резерва обаче имаше по-голямо влияние върху срещата. В 70-ата минута Мата се разписа директно от пряк свободен удар с прекрасно изпълнение.

Испанецът стреля много точно над стената и не остави шансове на Дубравка.

Попадението даде импулс на домакините и те заиграха по съвсем различен начин. Междувременно в действиятана "Нюкасъл" вече се збаелязваше нервност, а и футболистите на Рафаел Бенитес не успяваха да задържат топката.

Четвърт час преди края "Юнайтед" изравни след страхотна атака. Марсиал и Погба размениха подавания, последният подаде с пета и нападателят с №11 реализира с плътен удар.

Обратът стана факт в последната минута на редовното време, когато Алексис Санчес се разписа след центриране на Ашли Йънг.

Дневник