Челси" спечели очаквана и убедителна, но трудно постигната победа с 3:0 срещу "Саутхемптън" в предпоследния мач от осмия кръг на Висшата лига. Сините записаха шести успех в шампионата и излязоха начело в класирането преди двубоя между "Ливърпул" и "Манчестър сити".

Тимът на Маурицио Сари събра 20 точки и поведе с една пред другите два отбора, които все още нямат загуба от началото на сезона. "Арсенал" и "Тотнъм" имат по 18 точки, а "Борнемут" допълва челната шестица с 16 точки.

Еден Азар изигра поредния си впечатляващ мач, като отбеляза първия гол и асистира на резервата Алваро Мората за последния. Рос Баркли също се представи много силно и вкара първото си попадение с екипа на "Челси", а освен това добави една асистенция.

"Саутхемптън" допусна трета поредна загуба във Висшата лига и четвърти пореден мач без победа. "Светиците" са 16-и в класирането с една победа и пет точки. Със същия актив, но с по-лоша голова разлика е "Фулъм", а трите отбора в зоната на изпадащите са "Хъдърсфилд" (3 т.), "Нюкасъл" (2 т.) и "Кардиф" (2 т.).


"Саутхемптън" имаше възможности да постигне нещо повече срещу "Челси", но направи няколко големи пропуска пред вратата на Кепа Арисабалага - и при 0:0, и след като изостана в резултата.

Най-скъпият вратар в историята на футбола също имаше важна роля за убедителната победа на сините, като не позволи на домакините да се върнат в мача с две страхотни спасявания в края на двубоя.

Дневник