Българската смесена двойка Мариела Костадинова и Панайот Димитров започна силно участието си на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Двамата преодоляха квалификацията и са на финал в надпреварата.

Те се представиха много добре и заслужиха място на финала с втората най-висока оценка - 82.000. Отборът на Израел влиза с най-висок резултат от 82.070. Със същите точки като българите са и състезателите на Украйна.

Финалът в дисциплината е на 15 октомври.

Мария Делчева имаше успешен старт в бадминтона. Българката започна с победа, като се наложи с 2:0 срещу Маделейн Акумба от Камерун. Следващата й съперничка в квалификациите е украинката Анастасия Прозорава, като мачът е тази вечер в 20.40 ч.

В джудото Алекса Георгиева загуби в кат. 44 кг от Вусала Каримова от Азербайджан. След това в първия репешаж българката победи Соня Бата от Непал, но в репешажа към бронза загуби от Ерза Миминович от Косово и остана извън четвъртфиналите.

С резултат 612.4 т. Пламен Емилов не можа да влезе сред най-добрите осем в спортната стрелба на 10 м пушка и остана 16-и в крайното класиране.

В плуването на 400 м свободен стил Йордан Янчев завърши шести в серията си с 3:56,90 мин. и се нареди 17-и в крайното класиране. На 50 м бруст Диана Петкова стана втора в серията си с 33,26 сек., на 3 стотни от победителката Ракел Перейра от Португалия. Въпреки това българката остана извън финала и завършва 24-а в дисциплината.

Тенисистът Адриан Андреев започна с победа в надпреварата.

В Буенос Айрес с българския отбор са министърът на спорта Красен Кралев, председателят на БОК Стефка Костадинова, генералният секретар на комитета Белчо Горанов и вицепрезидентът на комитета Любомир Ганев.