Бившият капитан на "Челси" и английския национален отбор Джон Тери обяви края на футболната си кариера. Централният защитник, който е на 37 години, е без отбор от лятото, когато напусна "Астън Вила".

"След 23 невероятни години като футболист смятам, че моето време да се откажа дойде", написа Тери в своя профил в "Инстаграм".

Футболистът записа 78 мача за Англия и 717 във всички турнири за "Челси". Той дебютира за сините от Лондон през сезон 1998-1999. Тери е на трето място по най-много мачове за родния си клуб. Централният защитник спечели 17 трофея с "Челси".

Тери напусна "Челси" през 2017 г., точно след спечелването на петата си титла с тима. Той пожела да играе по-редовно и затова подписа с втородивизионния "Астън Вила", на който помогна да играе в плейофите за влизане във Висшата лига. В крайна сметка тимът от Бирмингам загуби финалния плейоф с "Фулъм", а Тери напусна като свободен агент.

В последните месеци защитникът беше свързван с преминаване в друг отбор от "Чемпиъншип" - "Дарби Каунти", където мениджър е неговият бивш съотборник Франк Лампард. След това се появи информация, че Тери ще бъде футболен анализатор за "Скай Спортс", но той опроверга това. В края на трансферния прозорец руският "Спартак" (Москва) беше договорил защитника, но трансферът му пропадна.

Почти сигурно Тери ще поеме един от младежките състави в академията на "Челси".

Дневник