Звездата на "Челси" Еден Азар заяви, че не е сигурен колко дълго ще остане в настоящия си отбор. Белгиецът заяви, че се чувства щастлив на "Стамфорд бридж", но продължава да мечтае да облече екипа на "Реал" (Мадрид).

Настоящият договор на Азар с "Челси" изтича през лятото на 2020 г. Белгиецът обясни, че няма намерение да бойкотира преговорите за нов, но не може да обещае, че ще удължи контракта си със сините. Той допълни, че ако се стигне до раздяла със сините, не иска да напуска по начина, по който го направи Тибо Куртоа.

"Искам най-доброто за себе си, но искам и най-доброто за клуба, защото "Челси" ми даде всичко", заяви Азар, който беше привлечен в лондонския клуб от "Лил" срещу 32 милиона паунда през лятото на 2012 г.

"Не искам да казвам, че ще подпиша нов договор и накрая да не го направя. Ще видим какво ще се случи. Понякога се събуждам сутрин и си казвам, че искам да замина. Друг път си казвам, че искам да остане. Това е трудно решение, защото става въпрос за бъдещето ми. През януари ще стана на 28 години", каза още белгиецът.

Азар говори и за желанието си да премине в "Реал" след световното първенство в Русия. По думите му това би бил следващият етап от развитието на неговата кариера.

"Затова говорех след световното. Казах, че ми е време за промяна, защото направих страхотен мондиал. Чувствам се отлично и играя добър футбол в момента. "Реал" (Мадрид) е най-големият клуб в света. Няма да ви лъжа. Още от дете мечтая за играя за "Реал", каза още атакуващият полузащитник.

Лидерът на "Челси" допълни, че не иска постоянно да говори за бъдещето си. "Сега нямам време за това. Скоро ще дойде момент, в който ще говорим за бъдещето ми. Така мисля."

Азар каза още, че под ръководството на новия мениджър на "Челси" Маурицио Сари играе по-добър футбол, отколкото при предишните двама - Жозе Моуриньо и Антонио Конте. Белгиецът има осем гола и пет асистенции в десетте си мача във всички турнири този сезон.

"И преди сме имали страхотни резултати, така че не мога да кажа, че предишните мениджъри не са били добри. Но по отношение на стила и начина, по който играем, това е най-добрият футбол в кариерата ми. Сходно беше положението във Франция с "Лил". Играехме с много подавания и много движение от целия отбор. Тогава също имахме много добри изпълнители и играехме страхотен футбол", завърши Азар.

Дневник