Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп се изказа критично за новия турнира на УЕФА Лигата на нациите. Германецът заяви, че не вижда особен смисъл в надпреварата за национални отбори, която от тази година замени повечето приятелски мачове.

"Ливърпул" премина през много тежка програма, като изигра седем мача за 23 дни. В този период червените срещнаха два пъти "Челси" (1:2 и 1:1) и по веднъж "Манчестър сити" (1:1), "Пари Сен Жермен" (3:2) и "Наполи" (0:1).

Въпреки някои колебания в последните мачове "Ливърпул" прави силен старт на сезона. След осем кръга във Висшата лига тимът на Юрген Клоп има 20 точки и разделя първото място с "Челси" и "Сити".

"За съжаление сега момчетата отново трябва да заминат и да играят мачове в Лигата на нациите - най-безсмисленият турнир в света. Надяваме се, че ще се върнат здрави и ще могат да играят в тези по-лесни състезания като Висшата лига и Шампионската лига", каза Клоп.

"След мача (със "Сити" в неделя) някой ме попита дали нивото на мача е било такова заради интензитета. Още във въпроса имаше критика, че сме щели да играем по-добре, ако сме били по-свежи. Ако искате играчите да са по-свежи, дайте им по-голяма лятна пауза. Джордан Хендерсън имаше точно две седмици почивка, което е смешно. Но това е положението", допълни германецът.

Според него е крайно време "да започнем да мислим повече за играчите". "Винаги съм казвал, че не е голям проблем, че играчите трябва да заминат (за мачове с националните отбори). Само че сега, ако се обадиш на някой селекционер и го помолиш да освободи един или двама играчи, той ти казва, че също е под напрежение, защото има мачове от Лигата на нациите. Не знам точно какво печелиш от този турнир. Знам само, че следващото лято има някакви финали или нещо подобно", каза още Клоп.

Дневник