Управителният съвет на Българската федерация по волейбол (БФВ) направи стъпка към запазване на състава си без промяна до 2021 г., научи "Дневник". Това на практика означава, че дългогодишният председател на федерацията Данчо Лазаров ще остане на поста си още три години.

Заседанието на БФВ протече в отсъствието на вицепрезидента Любомир Ганев, който в момента е в Буенос Айрес, където се провеждат младежките олимпийски игри.

Наскоро Ганев изрази готовност да се кандидатира за президент на федерацията в очакване на общо събрание още тази година. Управителният съвет на федерацията обаче предприе мерки това да не се случи.

"Господин Лазаров е направил толкова много за българския волейбол, така че дали ще се откаже или не, може да реши само той. Аз винаги съм казвал, че стига да имам възможност и ако клубовете ме подкрепят, за мен ще бъде чест да го наследя, защото знам, че имам още какво да дам на българския волейбол", каза Ганев преди дни.

Той изтъкна, че вече 11-12 години е в управителния съвет на федерацията и че има много контакти.

"Само тази година - ще дам пример, че съм донесъл над 1 милион лева във федерацията от партньори, с които лично аз съм водил преговорите, лично аз съм ги убеждавал. Все пак, за да проведем световно първенство на такова ниво, няма как да бъде без помощта на нашите партньори. Знаете, че правителството плати таксата от 5 млн. долара, но всичко останало ние като федерация трябваше да си намерим и да си финансираме", добави Ганев.

Дневник