Досегашният треньор на "Лудогорец" Пауло Аутуори даде различен поглед върху раздялата си с клуба, като обвърза решението си с освобождаването на спортния директор Методи Томанов. Във вторник по обед хронологично шампионите най-напред съобщиха, че договорът с бразилеца се прекратява по взаимно съгласие, а едва след това пуснаха и новина, че Томанов е уволнен.

"Не би било етично от моя страна да продължа, след като махнаха човека, който ме доведе", каза Аутуори, цитиран от "Глобо".

Той заяви, че всичко около раздялата е преминало нормално, "дотолкова, че ще водя тренировките до 20 октомври". "Лудогорец" обяви, че договорът с Аутуори се разтрогва по взаимно съгласие и посочи, че бразилецът е изтъкнал лични причини в желанието си да си тръгне. Специалистът ще води шампионите в домакинството срещу "Левски".

"Трябва само да благодаря за периода, който прекарах тук на най-високо ниво, и да изтъкна отличната инфраструктура и организация на клуба", добави Аутуори.

От "Лудогорец" не посочиха причини за освобождаването на Томанов, който работи в клуба от 2011 г.

Досегашният помощник на Аутуори Антони Здравков ще води "Лудогорец" след мача с "Левски". Медиите в Колумбия от няколко дни твърдят, че бразилецът ще е новият треньор на "Атлетико насионал" (Меделин).

dnevnik.bg