Селекционерът на германския национален отбор Йоахим Льов защити новия турнир на УЕФА - Лигата на нациите. Той заяви, че надпреварата осигурява на бундестима мачове срещу силни съперници, каквито той предпочита пред срещите с по-слаби отбори.

"За нас това е прекрасно, защото се изправяме срещу топ отбори. Благодарение на Лигата на нациите усещането за съревнование е отново част от всеки мач. За мен е по-добре така, отколкото да играем срещу отбор с по-малки възможности", каза Льов.

Неговите коментари идват след изразеното критично мнение на мениджъра на "Ливърпул" Юрген Клоп. Той определи Лигата на нациите като "най-безсмислената надпревара във футбола".

Според Льов коментарите на сънародника му са продиктувани от личен интерес, а не от грижа за играчите му. "Клубните треньори не харесват почивките за национални отбори, защото играчите им не са на разположение. Така мениджърите губят възможността за провеждане на нормален тренировъчен процес."

Селекционерът на Германия коментира и предстоящите мачове на бундестима срещу Франция и Холандия. "За нас това са две много важни срещи. Естествено осъзнаваме трудността да сме гости в двата мача, но сме уверени в своите възможности. Имаме шансове, дори с няколко футболисти, които не са на разположение заради контузии", добави той.

Германия изостава с три точки от водача в групата Франция, като световните шампиони са с мач повече.

Dnevnik.bg