Виктория Томова претърпя тежка загуба от словачката Кристина Кучова и отпадна във втория кръг на турнира в Хонконг. Българката отстъпи с 1:6, 0:6 на 317-ата в света за едва 52 минути. Тенисистката от България, която е много по-напред от Кучова в световната ранглиста и заема 162-ото място, се представи много слабо.

Единственият гейм в мача, който Томова взе, беше първият. Тя започна добре срещата, но след това допусна срив срещу Кучова. Словачката я проби в третия гейм, за да поведе, и след това само увеличаваше предимството си. Българката можеше да върне пробива в четвъртия гейм, когато два пъти имаше точки, за да вземе подаването на словачката, но Кучова успя да се защити.

Във втория сет ситуацията беше аналогична и след нови три пропилени точки за пробив Томова се срина, като не успя дори да вземе гейм. Томова спечели едва 30% от точките на първия си сервис и само 22% от тези на втори.

На турнира в азиатския град Томова постигна първа победа в основна схема на турнир от световния тур на WTA, откакто през юни дебютира с успех на "Уимбълдън". Тогава българката започна от квалификациите и стигна до втория кръг, където беше спряна от Серена Уилямс. Оттогава обаче нейна форма спадна. Най-добрата българска тенисистка влезе в серия от четири поредни загуби и постигна само три победи в последните си 11 мача преди турнира в Хонконг.

Томова допусна тежка загуба от тунизийката Онс Джабур (2:6, 1:6) в последния кръг на квалификациите. Българката все пак стигна до основната схема, след като поставената под №5 Леся Цуренко се отказа от турнира.

Дневник