Националният отбор по футбол се изправя срещу Кипър в края на седмицата в третия си мач от Лигата на нациите. Съставът, воден от Петър Хубчев, има две победи дотук, а футболистите му смятат, че отборната игра може да помогне за нов успех.

"Мачът със сигурност ще бъде тежък, но ако покажем играта от първите ни две срещи, имаме големи шансове да победим отново. Фаворити няма, особено в съвременния футбол. Всичко зависи от колективните усилия и това кой играе като отбор", каза халфът Георги Костадинов.

В първите си два мача България победи Словения с 2:1 и Норвегия с 1:0. Тимът води с група 3 на Дивизия С с шест точки, а норвежците и Кипър са с по три точки. Словения е на последно място без точка.

Победителят от групата има възможност да се изкачи в дивизия В и да участва в плейофите за участие на европейското първенство през 2020 г.

Мачът на България с Кипър е на 13 октомври в 21.45 часа на Националния стадион "Васил Левски". От УЕФА определиха за съдия на мача сръбският арбитър Сърджан Йованович, а негови помощници са Урош Стойкович и Милан Михайлович.

Дневник