Адриан Андреев си осигури медал от младежките летни олимпийски игри. 17-годишният българин и австралийският му партньор Ринки Хиджиката се класираха за финала в тенис турнира на двойки след убедителна победа срещу французите Юго Гастон и Клеман Табур - 6:1, 6:4 за 52 минути.

Час по-рано Андреев игра мач за бронзовия медал в индивидуалната надпревара. Европейският вицешампион при юношите поведе с 4:0 срещу бразилеца Жилберт Соарес Клиер Жуниор, но получи травма в кръста и се отказа при резултат 4:6, 1:3.

Турнирът на двойки все пак осигури отличие за Андреев в Буенос Айрес. В събота българинът и Хиджиката ще се изправят срещу поставените под №1 Факундо Диас Акоста и Себастиан Баес от Аржентина в битката за златните медали.

Андреев игра с Диас Акоста в полуфиналите поединично, като отстъпи в два сета. Баес, който беше поставен под №2, стигна до четвъртфиналите, където беше спрян от Гастон, който в събота ще си оспорва златото на сингъл с Диас Акоста.

Андреев преследва втора престижна титла на двойки през 2018 г. Българинът спечели трофея от юношеския US Open в тандем с Антон Матушевич от Великобритания

Дневник