С две победи от два мача и в ролята на фаворит националният отбор по футбол се изправя срещу Кипър в третото си препятствие в Лигата на нациите. Съставът започна отлично в новия турнир на УЕФА и при трети успех ще увеличи драстично шансовете си да спечели група 3 от Дивизия С.

Новото в отбора на Петър Хубчев е, че двете победи дотук поставят България в позицията на фаворит. Роля, която е толкова избягвана заради по-голямото напрежение, което носи със себе си. Точно за очакванията говори и Хубчев преди двубоя.

"Пределно сме наясно, че очакванията към нас след две победи ще са по-големи. Тук ще изникне въпроса и за напрежението. Аз обаче не мога да гарантирам нищо, затова и не обещавам. Усещам по приказките, действията и живота на футболистите в лагера, че има малко по-голямо напрежение", обясни Хубчев.

Дотук Кипър има победа и загуба, след като отстъпи с 0:2 на Норвегия като гост и победи на свой терен Словения с късен обрат.

Българският национален отбор се изправя за 14-и път срещу Кипър, като дотук има 12 победи и само едно поражение, което дойде през 2009 г. в световна квалификация. Футболистите на Петър Хубчев могат да разчитат и на доброто си представяне като домакин напоследък. Тимът загуби в София само веднъж в последните си пет мача, при това от настоящия световен шампион Франция през октомври 2017 г.

В останалите си срещи на "Васил Левски" България победи Беларус, Холандия, Швеция и Норвегия. Балансът в петте срещи е четири победи и една загуба.

"Кипър е един много техничен отбор. Ние гледаме противника доста детайлно. Ако погледнем и клубовете, в които играят играчите на Кипър, няма как да подценим противника. Нямаме никакви поводи да го правим", добави Хубчев.

Двубоят е в 21.45 часа на Националния стадион "Васил Левски" и ще бъде предаван по БНТ1.

Dnevnik.bg