Хърватия и Англия не се победиха, завършвайки 0:0 в мач от Дивизия А на Лигата на нациите. Мачът беше повторение на полуфинала от световното първенство в Русия през лятото. Тогава Хърватия спечели след обрат и продължения, за да се класира на финала. Този път обаче попадения нямаше, а двата тима действаха по-скоро предпазливо.

Нулевото равенство оставя и двата отбора без победа в новия турнир на УЕФА. Те са в група 4 на Дивизия А в компанията на Испания. Именно иберийците водят в групата с пълен актив от шест точки и на 15 октомври приемат Англия в Севиля.

Срещата на стадион "Полюд" се игра без публика заради наказание на хърватите. Санкцията беше наложена от УЕФА за издълбана свастика на терена по време на квалификация за Евро 2016 срещу Италия.

Празните трибуни допринесоха за мача да се играе в по-ниско темпо и без особени емоции. Двубоят приличаше повече на двустранна игра, като по никакъв начин не задоволи предварителните очаквания.

Преди почивката пред двете врати не се случи почти нищо интересно, като Хърватия имаше два шанса, но не успя да ги реализира. От другата страна Англия държеше топката, но действаше бавно и без никаква изненада за домакините.

През втората част английските футболисти бяха малко по-активни и пропиляха три добри възможности да вкарат гол. В два от случаите Маркъс Рашфорд беше изведен от своите съотборници, но пропусна. Капитанът Хари Кейн пък удари глава след удар с глава.

В друг мач от Дивизия А, но от първа група Белгия победи Швейцария с 2:1. В герой за белгийците се превърна Ромелу Лукаку, който отбеляза и двата гола в Брюксел.

Нападателят на "Манчестър юнайтед" откри в началото на второто полувреме, но Марио Гавранович извани за Швейцария в 76-ата минута. Все пак шест минути преди края Лукаку се разписа отново.

След два мача Белгия е на първо място с пълен актив и голова разлика 5:1. Швейцария е с победа и загуба, докато третият в групата Исландия е без точка и с голова разлика 0:9.

Dnevnik.bg