Четирикратният световен шампион Германия беше разгромен от Холандия с 0:3 в мач от група 1 на Дивизия А на Лигата на нациите. Германският състав, който се намира в труден период след световното първенство в Русия, продължи да се представя неубедително.

Тимът на Йоахим Льов игра хаотично и разпокъсано, докато Холандия наказа всички грешки на германците.

Победата е 11-а за Холандия в класическия сблъсък с германците, но "лалетата" остават с отрицателен баланс, имайки 15 поражения, а 16 срещи са завършили наравно. Успехът е първи за Холандия от 2002 г., след което четири мача бяха завършили наравно, а два пъти Германия спечели.

"Лалетата" откриха на "Йохан Кройф арена" в Амстердам в 30-ата минута чрез Върджил ван Дайк. Първоначално Райън Бабел удари гредата след удар с глава, но защитата на Германия не се ориентира, а Ван Дайк притича и се разписа.


След почивката Германия заигра много активно, държеше топката в близо 70% от времето и отправиха общо 14 удара. Играта се подобри след влизането на Лерой Сане и Юлиан Дракслер, но от всички удари само един попадна в очертанията на вратата.

За сметка на това холандският състав се възползва в края на двубоя, когато вкара още два гола. В 87-ата минута Куинси Промес се откъсна при една контраатака и намери Мемфис Депай в наказателното поле, а нападателят удвои аванса на домакините.

В третата минута на добавеното време именно Депай беше в основата на третия гол. Нападателят намери Джорджиньо Вайналдум и той с плътен удар по тревата оформи крайния резултат.

В група 1 на Дивизия А лидер е Фрнация с четири точки, докато Холандия взе първа победа. Германия е на последното трето място със само една точка. При това отборът на Йоахим Льов все още не е вкарал гол.

След три дни Бундестима гостува на световния шампион на "Стад дьо Франс" в Париж.

Dnevnik.bg