Националният селекционер Петър Хубчев беше обран в коментарите си след победата с 2:1 над Кипър в Лигата на нациите. България взе трети пореден успех и с девет точки води в група 3 на Дивизия С. Въпреки това Хубчев призова да не се изпада в еуфория.

"Знам, че 2-3 мача могат да те вдигнат в облаците, но бързо можеш да паднеш. Такива мачове ще върнат хората на стадиона, усеща се. Сега много от въпросите са много удобни, но не трябва да се подвеждат и футболистите, да ги величаят", каза Хубчев.

Треньорът обясни, че не е доволен от много неща. "Самочувствието например. Елате на тренировките да видите за какво става въпрос, но трябва да имаш самочувствие, за да го покажеш по време на мач".

На въпрос какво е променил на почивката, когато тимът изостваше, Хубчев отговори: "Понякога треньорите казват нещата на висок тон на почивката. Жалко, ако сме изглеждали уплашени в началото, имаше голяма отговорност върху всички и това понатежа. През второто полувреме съм доволен, дори ако само за резултата говорим".

"Доволен съм от начина, по който спечелихме този мач. За страни като нашата това е страшно полезен турнир, няма приятелски мач, който да замени тази среща, а и предишния. Сигурен съм, че и следващите три ще преминат така. Разбирам мнението на треньорите на по-силните футболни нации, но за мен Лигата на нациите е полезен турнир", добави селекционерът.

Той предупреди, че е възможно да се получи грешка с Норвегия, но тимът няма оправдания преди двубоя. "Ако направим слаб мач, най-лесно ще бъде извинението с умора. Ние обаче бягаме от тези клишета, ще се постараем да се представим добре".

Според капитана Ивелин Попов отборът не е направил нищо грандиозно. Нападателят изигра своя 77-и мач за националния тим, като се изравни с Димитър Бербатов.

"През първото полувреме не търсихме толкова директно вратата на съперника. Разигравахме топката по-бавно. Така не стана. Коригирахме нещата и всичко се получи. Нищо велико и грандиозно не сме постигнали. Три мача - три победи, но предстои тежък двубой срещу Норвегия", каза Попов.

Dnevnik.bg