Финалистът от US Open Хуан Мартин дел Потро ще пропусне остатъка от сезона заради фрактура в капачката на коляното. Световният №4 се контузи в двубоя си с Борна Чорич в осминафиналите на мастърса в Шанхай.

Аржентинецът водеше с 5:4 в първия сет, когато падна на коляното си при опит да достигне една къса топката. Той се завърна в игра след медицински таймаут, но след като загуби три поредни гейма, а с това и сета с 5:7, сложи край на участието си в мача.

"Това е доста труден момент за мен. Много съм тъжен. Това е тежък удар, който ме оставя без сили. Много ми е трудно, защото отново трябва да мисля за възстановяване. Не очаквах да е случи", заяви Дел Потров в социалните мрежи.

В близките дни докторите ще обявяват колко дълго ще се възстановава аржентинецът. Тази травма обаче ще сложи край на сезона му, тъй като последният турнир за 2018 г. - финалите на АТП - започва след по-малко от месец.

Дел Потро правеше страхотен сезон след няколко много тежки години, в които претърпя няколко операции на китката и имаше дълги отсъствия от корта. Той дори обмисляше да прекрати кариерата си.

През 2018 г. обаче аржентинският тенисист се завърна на голямата сцена. Той спечели първата си титла от сериите "Мастърс", напредна до рекордното в кариерата си трето място в световната ранглиста и стигна до първия си финал в турнирите от Големия шлем от 2009 г.

Освен финал на US Open Дел Потро игра полуфинал в "Уимбълдън" и четвъртфнал в "Ролан Харос". Силното представяне позволи на 30-годишния аржентинец да се класира за финалите на АТП за пръв път от 2013 г.

Dnevnik.bg