Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Жозе Моуриньо е изправен пред наказание заради поведението си след края на двубоя с "Нюкасъл". Английската футболна асоциация (ФА) повдигна обвинения на 55-годишния специалист за обидни коментари.

След мача Моуриньо беше уловен от камерите да говори на португалски, като от ФА са използвали четец по устните, за да установят казаното. Според разследването мениджърът на "Юнайтед" е използвал "обиден, нараняващ и неподходящ език".

Моуриньо има време до петък вечерта да отговори на обвиненията. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде наказан да не ръководи в една или повече срещи.

Португалецът е поставен под голямо напрежение заради неубедителното представяне на отбора от началото на сезона. Клубът направи най-слабия си старт във Висшата лига от 29 години насам.

Преди двубоя с "Нюкясъл", който "Юнайтед" спечели след обрат от 0:2 до 3:2, Моуриньо даде рекордно кратка пресконференция, която продължи едва 3:32 мин. След мача мениджърът обвини медиите в целенасочени нападки към него.

Дневник