Дългогодишният мениджър на "Арсенал" Арсен Венгер обяви, че не е сложил край на кариерата си. Французинът напусна "артилеристите" през лятото след 22 години начело и още е без отбор. В интервю за германското издание "Билд" Венгер призна, че към него "има интерес от цял свят".

"Вярвам, че ще започна работа от 1 януари. Все още обаче не знам къде. Чувствам се отпочинал, зареден съм и готов да работя отново", каза Венгер и добави, че обича предизвикателствата. "Уверен съм, че мога да водя както клубен отбор, така и национален. Не изключвам и Япония като дестинация, защото познавам тази страна. Имам опит на различни нива."

През лятото Венгер беше свързван с различни отбори, сред които "Реал" (Мадрид) и дори националния отбор на Испания. В крайна сметка той реши да не бърза с намирането на нова работа.

"Наистина имах обаждания от цял свят, при това говорим за много интересни проекти", обясни французинът.

Според Венгер Германия не трябва да оставя Месут Йозил извън националния отбор. Мениджърът, който привлече плеймейкъра в "Арсенал", смята че Йоахим Льов трябва да убеди Йозил да се върне.

Йозил напусна националния отбор на Германия през юли, когато обвини Германския футболен съюз в "расизъм и неуважение".

"Вярвам, че Германия се нуждае от Йозил. Силно се надявам той да бъде убеден от Льов да промени решението си, защото е супер футболист. Моето мнение е, че не той беше проблемът на Германия на световното първенство. Затова съжалявам, че взе такова решение. А и съм на мнение, че футболистите губят от нивото си, когато не играят за националния си отбор", завърши Венгер.

Dnevnik.bg